diumenge, 18 de gener del 2009

Oléeeeeeeei

Hola,

tinc el número de soci del Barça trenta mil i pico. Des del 1981, abans de l`ampliació del mundial. Recordo quan va arribar el Schuster. Amb Quini van fer una parella realment exepcional a l`hora de fer jugades en curt vora l`àrea.

Vull dir que Deu n`hi do les hores que m`he passat al camp Nou. Per això vull dir que em sento amb una mínima autoritat moral per opinar sobre el Barça.

I aquest any que estem veient el millor futbol del la història, veig més clar que mai que un dels col-lectius humans més lamentables del mòn esportiu és el públic del camp del Barça.

Durant anys els abonaments han estat en mans de vells que aprofitaven uns preus escandalosament baixos per mantenir uns seients que només aprofitaven els partits més importants. Per això es cotitzaven tant els abonaments en el mercat secundari.
Cada sector té un jugador al que te manía i al qual es critica des del minut 1, faci el que faci. Només al camp nou es poden sentir xiulets contra l equip local al minut quinze de la primera part.

També podriem mencionar l`asquerós costum de marxar deu minuts abans, o la manca absoluta de cantics d`anims a no se que es guanyi clarament.

L`últim episodi particularment penós és el de començar a cridar olèee, oleéee quan l `equip actual fa jugades llargues.

Al respecte voldria recordar;

1) és un crit propi de ruedu de toros. Normal sentirlo al Sanchez Pizjuán o el Benito Villamarín.

2) Humiliar el rival no esta bé. ( a no ser que sigui el madrid, clar).

3) Aquests crits fan molt probable que la jugada acabi en una entrada brutal.

4) Els efeccionats rivals ho recordaran.

5) la superioritat del Pep team ja la demostrem marcant gols i jugant com els angels.


Em temo, però , que el nivell intelectual del públic del camp nou es mantindrà estable una mica per sobre del de Montjuic o el Bernabeu.

5 comentaris:

Jordi ha dit...

Chamb, vaig estar al Camp el dia de l'Atlético de Madrid (dimecres passat) i això mateix vaig comentar amb la gent que anava. Els olés no són bons. Mai a la vida i sempre solen acabar, com has dit tu, malament!!

No sóc soci, però he anat a bastants partits al Camp. El dimecres vaig notar quelcom diferent. La gent animant més, cridant els noms dels jugadors, ovacionant-los. I això a què es deu? No va tanta gent de corbata i puro? La gent compra entrades via seient lliure i ara es respira un altre ambient? Recordo el dimecre l'onada i tot!! No ho sé. Però tenia la sensació que aquell ambient era viciat. No sé si m'explico: una mica com de fotetes!! Potser són imaginacions meves...

Mikel ha dit...

nohem canso de repetir que la premsa esportiva d'aqui son el cancer del barça i la majoria de socis una colla de borregos que van el so del que decideixen els periodistes.
Es vergonyos el comportament de l'afició quan les coses van torçadas.
A la mateixa fila on soc jo a l'estado hi ha un energumen que es va passar tota la temporada pasada mocador en ma i xiulant a jugadors amb els quals ara segur que es masturba recordant les seves jugades.

ddriver ha dit...

Bastant d'acord un vinti pico mil d soci.
Nomes el punt dos no estic d acord.
Aixo es futbol i al rival se'l ha d'humil.liar tot el que es pogui i mes. I que l'equip rival ho recordi es molt important pero molt.
Al llarg dels molts anys de soci,he descobert que el que mes m agrada es estar a camp contrari contra una aficio que ens odi mooolt,i xulejar-los al seu camp ja es una passada. Llastima que dimecres el partit es nomes per gossos i rates i no venen entrades a gent normal...

Jesús M. Tibau ha dit...

tens raó, no és gaire elegant ni respectuós amb el rival, tot i que se sent a molts camps

Anònim ha dit...

El barça perd una barbaritat de diners i ambient a les grades al tenir tot l'aforament venut a uns socis a preus ridiculs. La quota de soci més abonament pot estar al voltant del 700euros. Es tenen "assegurats" 23 partits(19 de lliga, 1 de Copa i 3 de Champions).
És a dir, que el preu promig d'un seient és de 30euros. En canvi, la mateixa entrada a taquilla és molt més cara. Econòmicament i socialment, és més intel·ligent pujar els preus dels abonaments, per tenir una mica menys de socis, incrementar les vendes, aumentar la "rotació" de barcelonistes que poden assistir al camp (molts no van perquè no troben entrades juntes, no pel preu). Quan més gent "no sòcia" hi vagi, millor ambient hi ha i més es recolza l'equip.

Que el preu de soci i abonament és irrisoriament baix, es demostra en el mensypreu dels abonats al no anar-hi a partits que ja tenen "comprats". Si els haguessin comprats al preu de mercat, segur que s'espabilaven per a que algu els hi "comprés".