dilluns, 22 de febrer del 2010

Cost Cutting

HOla,

estava l altre dia a la cuina de l empresa fet-la petar amb un company, i de cop passen el controler i el porter remanant calaixos i fent anotacions en una llibreta.
"cost cutting" em va dir el meu amic amb posat de circumstàncies.

Resulta que els bons temps de la nexpresso gratis s`han acabat. La direcció ha decidit salvar l empresa a base de tallar despeses exuberants. El rumor va correr com la polvora i en poques hores era ja notícia oficial. Han instalat una maquineta de cafè i reposteria Martínez a 0,50€ el cafè. La maquina de nexpresso va salvar la vida "pel jefe i per les visites". Però les capsules van ser amagades, suposo que sota clau.

Això era divendres i el cap de setmana la tropa ja tingut temps d`organitzar-se.
Avui la maquineta només ha estat visitada pels mandos intermitjos que volien fer la pilota a la direcció. La resta ha jurat colegiadament no pagar mai. Com que treballem en tema de calés, hem vist que sortia més a compte comprar-nos les capsules a 30 centims i utilitzar la màquina de l empresa, si ens permetien. Al consultar el tema ens han dit que no, i de fet el gerent ha desmontat una peça essencial de la nexpresso que impedia el funcionament. Tot i que ella seguia allà.

No ens hem rendit, i algú ja ha vist que una maquineta barata val 70 euros, i mitjançant "cuestación" popular s`ha arribat rapidament a la quantitat en questió. Tant ha estat així , que un que tenia que anar a renovar el DNI ha tornat ja amb la mininexpresso nova. Que ha estat instal-lada davant el goig generalitzat dels avui presents.

El goig, però , ha estat efimer. El gerent ha montat en còlera al veure`s evidenment superada la seva estratègia. En total que la nova nexpresso ha estat retirada de manera cautelar esperant la decisió del comitè paritari creat entre personal i consell d administració.

Demà us faré saber com ha acabat el tema.

3 comentaris:

Jordi ha dit...

Sembla mentida que amb els temps que corren passin aquestes coses. Res, motí a bord!!

Salvador ha dit...

És que hi ha cada llumenera de gerent...

Anònim ha dit...

Arribeu tard. Explico el que vaig fer a la tardor del 2008:

Li dic als del vending que em portin l'aigua gratis, i que posin el preu que els hi doni la gana al cafè i al vending. Jo només em sento responsable de proveïr aigua, la resta que paguin a preu de mercat, o que s'ho portin de casa. Al final es van portar la seva cafetera (i no hi vaig posar cap pega). I el vending xuta per les visites i els que s'obliden l'esmorzar o volen xuxes.