dimarts, 8 de gener del 2008

Setrilleres

Hola a tots;

he llegit avui que els fabricants d`oli volen fer obligatori que l`oli sigui sempre servit amb envàs identificatiu. Abolint així les anònimes satrilleres que poblen les nostres taules.

Sempre m`ha cridat l` antenció aquest fet diferencial entre el mon civilitzar net i pulcre i el nostre. Els estrangers que ens visiten de seguida es sorprenen de veurel`s repartits un a cada taula o ben acuertalats en la taula de la vaixella. Si n`hi han molts fan la sensació de ser un grup de pinguins ben juntets per defensar-se de les inclemencies.

Sens dubte l`idea és bona. Però sovint , de fet casi sempre, ens trobem amb olis de la epoca de la colza i vinagres francament espantosos. Capitol apart mereix el tacte
lliscós que asoleixen, i la curiosa barreja que fa la pols i l`oli.
Potser el millor de les satrilleres és quan n`hi han menys d`una per taula i es té aixi la possiblitat de demanar.ne a la taula on veiem fadrines que ens alegren la vist i amb qui esperem establir alguna relació, ni que sigui un somriure.

El món va cap a l`uniformització, no ho dubteu. D`aqui poc tot l`oli ens sera ofert en bossetes tipus ketchup com ja es fa als "Boccatta".

I el vinagre? si m`ho pregunteu a mi us diré que el vinagre desapareixerà en menys de deu anys.

1 comentari:

Mikel ha dit...

no fotis!! que jo tiro molt de vinagre i sobretot de modena.