dimecres, 4 de novembre del 2009

Chamb idees...pastissos

http://www.lavanguardia.es/ciudadanos/noticias/20091104/53817186040/mis-pasteles-son-como-trajes-de-alta-costura-madagascar-patricia-sitges-disney.html


Hola,

el percentatge de població que segueix el mue blog, recordaran la meva opinió sobre els pastissos;

al ser intensius en ma d obra s`ha impossat una pastissria semi industrial de materials barats. El resultat és que els pastissos han desaparescut de les nostres taules. Ja ni als aniversaris son imprescindibles. A ningú li extranya una celebració amb el quieroynopuedo braç de gitano. Casi que ni les mones han resistit. I sempre amb xocolata. Molta xocolata per dissimular la buidor. És com un conjunt musical que apuja els decibels per no fer evident la poca traça.

Vaig comentar com a cafeteries i bars de copes de sud america és normal veure enormes pastissos de diferents tipus que es van venent a porcions. Son fets alla o per artesans independents. I son bonissims. I no se si és veritat que engreixen. Però més engreixa la ginebra i el whiskie barats.

I mira per on, el sr. lliure mercat ha acabat fent surar aquesta veritat. Ja he vist tres mostres que la pastisseria no és morta:

-Restaurant Keik, al carrer Doctor Fleming 21 de Barcelona. S`ho fan ells mateixos i tenen farça varietat. Jo recomano vivament el de pastanaga.

-Cadena de pollastreries Riko`s. Compren pastissos senzills a senyores independents.
Suposo que no compleixen cap norma higiènica. Pèro tampoc les complien les nostres iaies i ben bé que era tot i no ens moriem.

-mireu el link de la VAnguardia que adjunto. Una Sra comença a fer pastissos artesans i de cop s`adona que no dona l`abast. Els ven a 1.500€ facilment.


Que gran que és el lliure mercat i que gran que és la pastisseria¡¡¡