dimecres, 8 de desembre del 2010

Big Brain (BB)

Hola ,

sempre m ha agradat pensar quin pot ser el futur de l humanitat. Que passarà quan s acabi el Sol i tot hagi de canviar forçosament. Encara existirà aquesta plaga actual anomenada raça humana? Ens haurem convertit en una raça única de faccions orientals una mica tenyides de fosc? (no em puc imaginar un món sense mulates). Em fascinen els ambients tipus blade runner, amb barris foscos i humits habitats pels perdedors d homes i màquines. Amb pluges àcides constants i tot tipus de màquines per satisfer necessitats tipus menjar , amistat o sexe. Assimov creia en una utilització massiva dels robots i un abandonament del planeta a mesura que es fes inhabitable. La raça humana, en la forma que tingués, acabaria per tant esdevenint nòmada.

Jo creia bastant en aquest escenari ,potser per haver vist de petit "espacio 1999". Una de les millors sèries de televisió mai produïdes.

Ja fa temps, però , que vaig veien que no serà aquest l escenari. La "gran invasió" ja la tenim davant nostre i som pocs els qui la veiem.

Per primer cop en la història, i en exclusiva pels seguidors d`aquest blog, faig pública la meva revelació: "la humanitat esta esdevenint un cervell únic, fusionant tots els anteriors. I aquest cervell únic es diu "la xarxa" o "la Web" o internet, digue-ne com vulgueu.Jo li dic Big Brain, perquè així en anglès sona millor. Us ho explico;

-el gran cervell esta compost de milions de neurones, els ordinadors, conectats entre ells de maneta multipolar. Entre totes les unitats es distribueix tota (TOTA) la informació. Algunes neurones per si soles, o més habitualment en equip, fan el control i prenen les decisions del nou ens. El gran cervell ocupa cada dia més espai físic i virtual per tot el planeta. Custodiat en grans centres de càlcul i a les cases dels seus antecessor, l esser humà. Al principi van instal-lar unes primeres cèlules a les llars, s en deien ordinadors, però eren només uns virus sense conexió entre ells. Un cop a dins les cases, no van parar fins aconseguir conectarse entre ells. Ara han fet el salt a les butxaques dels humans, usant els telèfons mòbils.
Un cop conectades les unitats abans soles, ja existeix BB.
El gran cervell controla ell mateix les seves fonts d`alimentació (centrals elèctriques) i equips de manteniment (subespècie humana coneguda com "informàtics"). És totalment invulnerable als atacs físics. Si unes cel-lules es destrueixen, son substituïdes ràpidament. Cada cop més parts del planeta son controlades directament pel "Big Brain". Mireu si no els vehicles, estacions de comunicacions, magatzems de dades financeres, centres de logística, ect.
Hi ha qui diu que en algun moment "BB" agafarà consciencia de la pròpia existència. Gran error perquè la consciència ja existeix i la demostra cada dia amb menys vergonya. Tampoc cal, però, tenir por que ens prengui per enemics i opti per eliminar-nos. L èsser humà te algunes virtuts, però resulta del tot inofensiu per BB. De fet aquest encara no pot prescindir de nosaltres pel seu manteniment i creixement.

El cas del planeta terra, no deu ser pas únic. Hem de deduir doncs que el procés de creació de BB és comú en el nostre univers. I per tant ja deuen existir diverses formes de Big Brain en altres llunyans planetes. I tots ells, quan vegin perillar l energia del seu Sol, agafaran una manera sintetitzada de la seva existència, potser en un llapis USB o alguna altra petita forma de sintetitzar informació (ADN potser?)
i viatjaran a l`espai cercant altres BB amb qui intercanviar informació bàsica per millorar l espècie.

Al final tot acaba sent intercanvi d`informació bàsica, és a dir sexe.

Imagino el final de l univers com una orgia de Big Brains fusionant tota l`informació possible de tots els mons que han existit.

1 comentari:

Red Pèrill ha dit...

Avui no l'he entés, exigeixo ampliació d'informació en la pròxima trobada f.

Firmat: tinent Red.