dissabte, 19 de març del 2011

Nuclears si gràcies. Si a la guerra.

Hola, un parell de temes evidents d aquesta setmana;

a) França pretén, i fa bé,quedar-se amb Líbia. Abans no arribin els xinos amb uns contenidors plens d armament i dòlars pels rebels, que segur que estan en camí, Sarkozy ha decidit agafar el mando del tema. Que Gadaffi, el gran amic del rei Juan Carlos I, hagi massacrat a la pròpia població, no ha més importància. Obama ja ha demostrat que juga a veure.les venir, com un Zapatero qualsevol. La Chacón ja deu estar planejant quina foto es va amb els aviadors que aniran a voltar pel cel libi.

b) Cremar petroli , com vam veure fa poc de manera molt clara, un núvol tòxic sobre totes les grans ciutats del mòn. L extracció de cru és costosa i perillosa, cada any moren centenars de persones en aquesta feina. A Nigèria son habituals els accidents quan gent pobre rebenta els oleoductes per robar petroli. El resultat son també dotzenes de morts de qui practicament no es parla.
I ara resulta que en un succés excepcional com un terratrèmol de grau 9 i un tsunami, una central nuclear horrorosamnent mal cuidada, , ha creat una radiació durant uns dies que no matarà a ningú (perque l exèrcit USA ha intervingut, val a dir tot i que aqui els mitjans de comunicació no ho diuen), i com a molt ha provocat un minuscul augment de la radiació a Toquio (molt inferior a una radiogradia). I com era absolutament de preveure han aparegut els idiotes habituals dient que això demostra que s ha de prescindir de l energia nuclear. Quan realment s ha demostrat que no hi ha res més net, segur i eficient que l`energia atòmica.

1 comentari:

Salvador ha dit...

Horrorosament mal cuidada no crec, sinó sí que hauria petat tot. Horrorosament mal dissenyada, el tsunami va inundar els grups electrogens i es va endur els dipòsits de gasoil que estaven desprotegits del mar. Ja se sap, s'ha de reduir costos. A veure si algun dels que es van omplir les butxaques amb aquesta mena d'estalvis ara es fa l'harakiri.

El Sarkozy té molta pressa perquè deu haver vist una entrevista amb un fill de Gaddafi explicant com li van financiar la campanya electoral.