diumenge, 8 de març del 2009

Chamb idees per lluitar contra la crisi. I. Mercadillo.

Dr.Chamb comença avui, davant l'allau de peticions, una sèrie sobre com lluitar contra la crisi.

Com sempre, abordarem el tema des d`un punt de vista micro i macro. És a dir oferint solucions tant a la mestressa de casa com al tècnic en economia que ha de fer els discursos del Solbes.

Començarem parlant de com rebaixar el cost de les nostres compres;

vaig descobrir no fa massa un tradicional mercat que te lloc els diumenges al matí a la zona franca. Concretament al carrer Acer i algun aledanyu. Son parades de venedors ambulants de tota la vida, acompanyades de paradetes improvisades de tot tipus d`elements semi marginals o directament marginals. La majoria son gitanos, molts d`aquells que parlen aquell català tan bonic. També hi ha negres, pakistanis, chinesos i una ampla mostra d`alguns altres origens.

La roba es pot trobar a una tercera o quarta part del cost normal de les botigues.
Part del genero és d`origen xinés, de molt baixa qualitat. Però la majoria és de la mateixa qualitat, de fet és el mateix genero, que es pot trobar a les botigues normals.

I no tota és robada, alguna si, sino que alguns fabricants que treballen al marroc o italia per grans marques , venen una part a la gran marca i fan el triple per el mercar negre que ho absorbeix sense cap esforç.

Posaré alguns exemples:

Vestit cotó dona, 11€ (a la etiqueta d`el corte inglés que portava posaba 65€)
Pantaló texà, totes marques (i macos) . de 8 a 10 €
Piles energizer, paquet de 5u. 1€
Mitjons senyor, 5 parelles 4 euros. (de fabricació europea insisteixo)
Jaqueta brillant noia (les que estan de moda) 12 €

Feu números de la diferència entre el que gasteu anant al Furest o uns grans magatzems i veureu que podeu estirar el sou una miqueta més.

I regatejant a darrera hora encara trobareu alguna rebaixeta més.

2 comentaris:

Jordi ha dit...

Chamb, alerta amb les piles que jo fa temps vaig comprar un paquell allà i en comptes de ser Tudor eren Pudor. En serio! Fas l'envàs igual i cola.

Ah!! Ara fa anys que no hi poso els peus allà, però abans, quan ja tancaven, a l'entrada del mercat es posaven a vendre formatges i pernils sencers i colonies que en teoria eren de marca però deprés quan te la poses a la mitja hora ja ha desaparegut l'olor!

ddriver ha dit...

jo un cop alla a un camioner vaig comprAr una jaqueta de pell per 10000pts que s'havia oblidat de descarregar al corte ingles i el pore home necesitava gasoil