dissabte, 21 de febrer del 2009

bancs i caixes.

Hola, amics tots;

La situació de les entitats financeres arreu és molt preocupant. Moltes caixes i bancs del nostre voltant podrien entrar en fallida en els propers mesos, si no aconsegueixen aturar l allau de morositat. Estan fent trampes de totes les maneres, sobretot per disimular credits impagats o valorar inmobles o actius que s han quedat.

Que es fotin¡¡¡ direu. I jo estic d acord. Però amb compte que no s ens emportin amb ells¡¡.

Una de les moltes ensarronades que fan es diuen "participacions subordinades" o "accions preferents". San actius que fan comprar al client i que a ells els va de conya perque els compta com a capital seu i per tant els millora la solvència.
L altre dia vaig veure un mail d una directora d`oficina de Caixa Catalunya a una amiga meva. Li recomanava Preferents de la mateixa Caixa, remarcant que es tractava d`una "inversió sense risc". Per una bararitat aixi a Estats Units t envien a la presó.

M`explico; si aquestes accions estiguessin en el mercat obert estarien cotitzant entre el 40 o 50 per cent del seu valor nominal. En canvi les Caixes i bancs les posen a la valoració dels seus clients al 100%. I si el client vol vendre? preguntareu. Doncs li enchufen a algun altre client que tampoc no s enteri de la pelicula. D aquesta manera les entitats reforcen el seu capital a una fracció del que realment els costaria.

Ben bé com el joc aquell de pasar-se un llumí encés. L`ultim es quedarà amb la cara de tonto. Perque és facil que algun dia la gent comenci a ser conscient d aquesta brutal aixecada de camisa. En teoria el Banc d`España no ho hauria de permetre, però no tenen els collons de prohibir aquesta practica il-legal i inmoral.

I ara estan emetent accions o participacions d aquestes a sac.
(que jo sapiga, BBVA, Sabadell, LaCaixa, Caixa Caalunya i Caixa Penedés.)

Avisats quedeu per justicier Chamb.

3 comentaris:

Jordi ha dit...

O sigui que consisteix en anar-se passant la merda els uns als altres i l'últim que se la quedi maricón, no? Básicament...

Això sí, segueixen tenint beneficis! Pobrets!

Dessmond ha dit...

A mi Caixa Catalunya em va fer una d'aquestes ofertes. La meva resposta ha estat informar-los que estic a punt de comprar-me una caixa fort i retirar els meus estalvis per la por que arriben a fer.

ddriver ha dit...

jo ja tinc la caixa forta,que s'enfonsin tots!!!
El que ha anunciat menys beneficis ha declarat 6000 mil milions!!! Jo ja no en crisis,sino ni en els millors moments tinc aquets beneficis,vagin a cagar