diumenge, 23 de gener del 2011

cèdules hipotecàries

Ja , ja se que és el nom de "cèdules hipotecàries", així com el de "bons subordinats", no resulta massa excitant ni sugerent per un post d`un blog de coses de la vida. Però, tal com porto temps vaticinant que pasarà, avui he vist una carta al director a"La Veu de l Anoia" on es parla del que pot ser l` inici d`un dels escàndols financers més grans del Segle XX i XXI.

Un Sr. explica que "la Caixa" els va encolomar unes cèdules hipotecàries amb la promesa de total seguretat i liquiditat immediata. I resulta que ja fa un any i mig que el Sr. les vol vendre (al preu de cost, ni s`els acut cap altre possibilitat) i la Caixa no els hi recompra. El volum d`emissions de Caixes i Bancs espanyols de semblants característiques és d`un volum aterrador. I ho valoren al 100% quan fàcilment poden estar al 60 o 70%. Si el volum de clients que vol vendre (preferents, subordinades, cèdules i altres) arriba a cert nivell, el daltabaix pot ser de proporcions bíbliques. Personalment no ho desitjo, però no es pot descartar un autèntic pànic al estil dels de finals del XIX i primera meitat del XX.

I el Banco de España i les autoritats (in) competents mirant a una altre banda.

Si teniu algun producte d aquests, feu-me casi i aneu a l oficina a exigir que us els recomprin. I no accepteu un no per resposta.

Que la providència ens agafi confessats.

2 comentaris:

Toy folloso ha dit...

Veig que els que no tenen aquell guionet(-) davant el saldo, també passen mals de cap.....
Juaa, juaaaa.

Anònim ha dit...

Hola nou a aquesta pàgina web Im i jo volia dir hola. Això pot ser un gran lloc web i me n'alegro im em vaig unir. Nou en aquest bloc, gràcies per la benvinguda. Acabo d'arribar a aquest meravellós bloc i volia presentar-me a tot el món. Això realment és com un lloc d'internet excel · lent.