diumenge, 25 de febrer del 2007

Homenatge a Dennis Johnson



Ha mort Dennis Johnson als 52 anys d`un atac de cor.

La Chamb generació vam creixer fascinats per el bàsquet. Ens costava molt poder veure partits de la NBA, pero ho seguiem com podiem. Quants divendres a la nit no vam fer els impossibles per aguantar desperts i veure "Cerca de Las Estrellas".

D`aquella època vam admirar molts jugadors. Però el cinc titular que tots recordem és el dels Boston Celtics; Danny Ainge, Dennis Jonhson, Kevin McHale, Larry Bird i Robert Parish.
De Dennis Johnson recordo una acció en particular que em va impressionar molt. Els Celtics havien anat a jugar contra el Real Madrid en un bolo d`aquells del "torneo McDonald`s ".

Després del salt inicial la bola va quedar a les mans de Jonhson que anava botant amb calma. Semblava que no pasava res, estaven els deu jugadors estàtics.

Practicament des del cercle central , tal com la pilota pujava en el bot, Jonhson va la va impulsar amb moltissima força en direcció a sota l`anella. Va ser un moviment sorprenent que cap madridista esperava. Just sota l`anella hi havia Robert Parish esperant. No se si l`havien fet un blocatge o sencillament el seu marcador el seguia creuant la zona. Parish directament va estirar els llarguissims braços i saltant una mica va clavar una esmaixada brutal que va fer tremolar tot el pavelló. Fernando Martín i Fernando Romay s`ho van mirar entre espantats i admirats per la rapidesa d`aquella primera jugada preparada.

Deu segons de joc, 0-2 al marcador, però el partit ja l`havien guanyat els Boston Celtics.

3 comentaris:

Anònim ha dit...

Buf, d'aquella època recordo més els duels Larry Bird i Magic Johnson, els Celtics contra els Lakers. El Dennis Johnson no el tinc tant present :-|

Mikel ha dit...

si senyor , forma sens dubte part de la historia i la llegenda de l´NBA

Oriol ha dit...

ara potser canvio d'anys, però recordo l'època. Jo era més del Lakers que potser amb el Magic van venir una mica després que l'època tan daurada dels Celtics, no? A.C Green!!