dilluns, 2 de febrer del 2009

Josep LLorente

Hola,

avui toca un petit homenatge a un vell mòn que s acaba.

Em vinc a referir al dels entrenadors de la vella escola. EL recent desaparescut Josep Llorente, d`Hoquei sobre patins, n`era un dels grans exemplars.

Altres exemples serien l Antoniu Serra o l Helenio Herrera.

Gent de poques filigranes de pissarra. Entrenament físic sencill i de poca mariconada, i sobretot de psicologia del jugador.

Un cop vaig sentit al gran Llorente cridar al seu porter abans d`un penal "vinga va, collons, t`en deixaràs fer un altre? cony¡¡. I el va parar.

Entrenadors que tenen clar que es guanya si es tenen els millors jugadors. I que per que aquests rendeixin s`els ha de tenir motivats. Uns amb bronques, altres amb calès i si fa falta carajillos o putes al vestidor, doncs endavant.

Per aixo tios així servien per portar equips amb figures. El mític equip, Trullols, Vilapuig, Vilacorta, Centell i Torres eres uns figures. Però qui manava era el super Llorente.

Sempre recordo una explicació del gran HH que deia que això de 4-3-3 o 5-4-1 o temes aixi eren gilipollades. Deia; mireu Brasil 1970, Pele, Carlos ALbertp, Rivelino, TOstao, Jairzhinho...... ,
amb tios aixi algú creu que te importància com els facis jugar? Una mica com ara Messi, Iniesta, Xavi, Eto o Henry. Han de jugar bé perque no saben fer-ho d altre manera.

Després van apareixer els entrenadors més de "esport total", començant pels Alemans DE bECKENBAUER, la Taronja Mecànica o el rodillo sovietic. I van començar a fer preparacions físiques brutals i estadistiques rarissimes.

Ara triomfen uns que no saps si son programadors informàtics o esportistes, com el Benitez. Tenen més tecnics mirant videos que jugadors.

Jo crec que al final tornaran tios tipo Llorente; "va collons, teniu la portaria davant, ostia, fotli fort que al final entrarà"

Descansi en pau Josep Llorente, de Sant Boi.

2 comentaris:

òscar ha dit...

el primer cop que em van dur al palau va ser per veure aquest mític cinc entrenat per llorente.

ddriver ha dit...

ens va engaxar a tots al Hockey