dissabte, 31 de gener del 2009

Lula/Chaves/Uribe/Castro/Kirchner

Hola,

parlem avui de païssos que han tingut mala sort.

Vaig veure ahir el Lula, que no em cau malament del tot, al costat del Chavez enfotense`nt de la crisis que estan patint (estem), els païssos rics.Deia que el FMI els donés instruccions sobre com portar la política econòmica. EL Chavez també feia cara de content, com si els fets els estiguessin donant la raó. Llegeixo avui que l`Uribe, que tampoc em cau malament, va definir la crisis com "la crisis del Bic Mac". També en un to burleta.

Del Castro2 i el Kirchner2 ni el parlem. Els fet que ambdós siguin successors ja diu prou dels respectius païssos. (molt diferents , també és cert).


Realment és al-lucinant. Jo a aquests senyors els recordaria alguns punts molt senzills de veure:

1) els recursos del FMI han vingut sempre dels païssos rics. I sort n`han tingut els pobres. I sobretot la colla de funcionaris corruptes que acostumen a remenar les cireres.

2) per profunda que sigui la crisis del "mon capitalista" , el nivell de benestar dels ciutadans, incloent sanitat, educació i igualtat d`oportunitats serà sempre infinitament superior al dels païssos com Brasil, Argentina, COlòmbia , Venezuela o Cuba.

3) que no riguin i que treballin més. Perque les exportacions els baixaran en picat i d aqui poc seran ells que entrin en recessió. Pobres cubans si baixa el turisme sexual dels espanyols. O pobres brasileñes exportadores de sexe , si els preus baixen a europa per culpa de la recessió.