diumenge, 4 de gener del 2009

bola del món




hola a tothom,

des d ara miraré internet des de l`habitació de la meva filla. L`ordinador del despatx serà només per treballar, consultant webs profesionals o utilitzant el correu elctrònic. S`ha acabat interrompre una tasca profesional per mirar diaris esportius, pàgines guarrotes o sobretot els blogs. Si, aquest és el primer proposit del 2009.

Hem montat els seus mobles aquests dies i de seguida la freda estància ha agafat un tó infantil genuí. El que més m`agrada és la bola del món que té a la taula. Li havien portat els reis de l`any passat però encara no l`haviem obert. (haig de confessar que he trobat tres regals dels nens de l any passat enca per obrir¡¡ Quina vergonya).

El cas és que se m`em va la vista continuament cap al globus terraqui. La poca idea que tenim de com és el mon. O que poca en tinc jo, vaja. Creia que Mauritania estava per sobre sud-àfrica. I no imaginava que Myanmar fos tan gran. Hi han accidents geogràfics que em criden l`atenció:de la Baja California no en sento mai parlar i ha de ser una maravella. O la por que fan aquests tres noms junts: Guinea conakry, Sierra Leona i Libèria. O com n`ha de ser d`inhospit el Mar de Barents (que imagino sempre ple de submarins Russos i Americans espiant-se. O les inmensitats de Groenlandia. També em fascina la pensar en la quantitat de boscos salvatges del Canadà, i més tenint en compte que la major part de població viu a tocar de la frontera amb els USA. Em passo sovint una estoneta llegint noms al mapa precisament dels USA, et fan recordar pelicules. Us en poso un exemple: Dakota, North Carolina, Tucson, Tennesse, Nevada, Sacramento, Kentucky, ect. He comparat les extensions de la peninsula Ibèrica i Mongòlia. Si els paratjes de Castilla la Mancha o Sória son semi desertics, com deuen ser le planúries mogoles¡¡-

En definitiva, he estat fent una mica de Julio Verne, que és un exercici que us recomano.

2 comentaris:

òscar ha dit...

doncs chamb, et queden encara molt més de vuitanta dies per endavant. :)
no descuidis, de tant en tant, el globus terraqui dels blocs.
una abraçada!

Toy folloso ha dit...

Si només fas servir l´ordinador del despatx per feina, aquesta potser s´acabi.
S´ha de reposar un xic, vailet!.