diumenge, 11 de gener del 2009

Palestina -Israel. Chamb opinió

Hola,

la inmensa majoria de blocaires que segueixo han donat la seva opinió sobre el tema de la guerra Israel-Hamas.

Jo també hi tinc la meva , tot i que ja sembla tot dit.

Israel va desocupar Gaza crec que al 2005, en la teoria de "territoris per pau". Gaza havia estat ocupada desde 1967 quan diversos païssos arabs van llençar un atac sorpresa simultani sobre Israel, amb la voluntat de destruïr el projecte sionista.

Hamas es va fer rapidament amb el control polític i efectiu de Gaza. En durs enfrontaments amb AL Fatah van matar sumariament dirgents polítics i militar palestins. Qui els finança i dirigeix és basicament l`Iran, un fet tan evident que no desmenteixen ni ells mateixos. En la seva escriptura fundacional es marca que el seu objetiu irrenunciable és la destrucció d`Israel.

Hamas s`enorgulleix d`haver organitzat atemptats terrorites de tots tipus. I molt especialment de llençar uns coets cada cop més sofisticats sobre Israels. Estem parlant de varies dotzenes cada dia, durant ja fa més de tres anys. Situen les rampes de llençament volgudament en zones urbanes , especialment darrera de blocs d`edificis. De manera que si els avions Israelians les localitzen i destruiexen, sigui fent mal a la gent que hi viu (palestins¡¡).

La seva acció militar més agosarada va ser entrar de nit i Israel i segrestar dos soldats que crec que ja han tornat morts, possiblement després de ser torturats. Aquesta acció va provocar que Israel envaïs el sud del Liban el 2007. I alla es va produir la tragèdia de que Hamàs s`en va sortir molt bé.

Jo no crec que es pugui demanar a Israel que aguanti indefinidament una pluja DIARIA de coets sobre població que viu legitimament i pacifica. Que tard o d`hora reaccionarien era evident. Els de Hamas esperaven que ho fessin malament com al sud del Liban al 2007. Però potser això era temptar massa la sort.

Hi ha qui diu que la resposta d`Israel hauria de ser proporcionada. Que vol dir això? tirar algunes bombes pero poques? o fluixetes? En una guerra la única proporció que es busca és la derrota total del`enemic. Evidenment tota guerra és un crim a la inteligència i una salvatjada inexplicable. Però la guerra ha estat sempre així. (sempre penso en l escena inicial de 2001).

No olvidem per tant que :

a) aquest conflicte, d aquestes setmanes, l`ha provocat de manera deliberada Hamas i Iran.

b)Han utilitzat conscientment i volguda la població civil com a escut humà.

c) comptaven, crec jo, amb una intervenció com la del 2007 al Liban.


I ara jo crec que sera diferent. Israel han decapitat ja gran part de la cupula de Hamas i no pararan fins destruir tota la organització terrorista a Gaza. I sera un drama que només esta començant, perque ara si que volen acabar la feina. TOt plegat és trist , molt trist. Perque molts de que moriran són inocents que no han tingut oportunitat de construir la seva vida.

I qui s`ho mira com qui es mira el tauler d`un joc és el gran fill de puta de Ahmadineyad. Un criminal de la talla d`un Hitler o Stalin. I és per això que Israel vol deixar.li clar al president d`Iran que vagi amb molt de compte.

Per tant tenim drama a Gaza encara per setmanes, i el Tsahal instalat probablement per anys. I compte que Peres no doni l`Ok a la seva aviació per destruir les instal.lacions nuclears d`Iran. Crec que el temps que necessiten son 15 minuts des de la trucada del primer ministre fins que bombes d`Israel explotin en territori Iranià.

És molt puta la guerra.




PD. Ja he llegit, com era d`esperar, algun intelectual català indignat pel "silenci" d`Obama. Que esperaven? que es posés un mocador palestí i anés a la plaça Sant Jaume? Que en son de burros¡¡

2 comentaris:

Jordi ha dit...

Sé que seré repetitiu però hi ha una passa. A mi m'ha passat igual. De fet fa tres setmanes i encara ho arrossego. A recuperar-se del tot!!

Només un apunt: per què serveixen les guerres?

Noctas ha dit...

Per això van llençar la bomba atòmica els Eua contra els japos., per derrotar-los del tot i així va acabar la segona guerra mundial., el que vull dir és que buscar la derrota de l'enemic porta a aquestes coses..saludus