divendres, 28 de novembre del 2008

Deflació

Hola a tots i a totes...

em permetereu avui un petit esquitx econòmic.

Ja fa temps que em dona la sensació que ens acostem a un periode deflacionista itnens i llarg. Això vol dir que els preus baixaran de manera generalitzada.

En aquesta situació en sortiran beneficiats qui tenen un sou fixe (funcionaris i jubilats, ect) i en canvi els petis empresaris ens fara pols. I perjudica molt els endeutats.

Fixeu vos si esta clar el tema, que el Santander han tret un pla de pensions que te lligada la rendabilitat a la inflació; és a dir que si hi ha delació la rendabilitat sera negativa.

Prepareu-vos per un allau d`ofertes de productes lligats a l`inflació.... i prepareu-vos per que un altre cop ens enganyin bancs i caixes...

4 comentaris:

Jordi ha dit...

Per mi si baixen els preus molt millor!! I si baixa l'Euribor encara més!! Però a preus baixos, els empresaris ja se sap que no guanyen tant...

Salvador ha dit...

El pitjor de la deflació és que ningú compra esperant que els preus baixin més i l'activitat econòmica queda estancada. Això implica tancament d'empreses i gent a l'atur.

Fa molta més por als economistes i als polítics la deflació que la inflació i per això fan tants esforços per combatre-la: baixades d'interessos, repartir diners per afavorir el crèdit. Però molts pensen que ja és massa tard.

òscar ha dit...

jo, amb els bancs, ja no sé ni a què atenir-me ni a què preparar-me. bé si que ho sé: sempre m'espero el pitjor!

Toy folloso ha dit...

Hi ha uns altres beneficiaris de la crisi: els que fan reixes i els instal.ladors d´alarmes.